Coronalprotocol per 13-11-’21

 De nieuwe maatregelen zijn ingegaan per 13 November 18:00u en gelden in ieder geval tot 4 december 2021.  Hieronder een samenvatting van de voornaamste implicaties voor VVV Delta. 

  1. Sporten in groepsverband blijft onveranderd mogelijk, zowel voor trainingen als wedstrijden. Dit geldt voor alle teams, jeugd, senioren en recreanten. Tijdens de wedstrijden en trainingen is het NIET nodig om 1,5 meter afstand te houden.
  2. Buiten het veld is het uiteraard wel nodig alle basisregels (inclusief 1,5m afstand) aan te houden.
  3. Het coronatoegangsbewijs blijft verplicht binnen alle faciliteiten bij VVV Delta (sporthal, sportkantine, kleedkamers) voor iedereen vanaf 18 jaar, met uitzondering van de vrijwilligers zoals verderop genoemd. In aanvulling op de QR code is ook altijd een identiteitsbewijs nodig.
  4. We vragen jullie allemaal alleen de zij-ingang nog te gebruiken. Dit om het verkeer tussen voetbal en volleybal duidelijk te scheiden voor de toegangscontroles.
  5. Er is geen publiek toegestaan tijdens de wedstrijden en trainingen. Dit geldt dus uitdrukkelijk ook voor amateursport bij VVV Delta. Alleen vrijwilligers die op dat moment een functie vervullen krijgen toegang. Dit zijn dus coaches, scheidsrechters, tellers, zaalwachten (inclusief corona toegangscontrole) en bardienst. Andere vrijwilligers mogen alleen toegang krijgen zolang zij een taak vervullen waarvoor ze op locatie moeten zijn.
  6. De kantine is vanaf 20:00 uur gesloten. En vóór die tijd is uiteraard een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar, ook voor vrijwilligers die geen aan de kantine gerelateerde taak hebben.
  7. Een mondkapje dragen in de sporthal is niet verplicht omdat een coronatoegangsbewijs gebruikt wordt voor toegang.

Voor jeugdwedstrijden specifiek (zaterdag):

Publiek is de komende tijd helaas niet meer welkom, ook niet bij jeugdwedstrijden. Dat betekent dat in praktijk alleen coaches, scheidsrechters en tellers aanwezig zijn in de zaal. We tellen hieronder ook mee de strikt noodzakelijke ‘rijouders’ voor het brengen en halen van de kinderen. Afhankelijk van teamgrootte zijn dat maximaal 2-3 ouders.

We zijn ook in deze situatie verplicht coronatoegangscontroles uit te voeren. De nadruk ligt dan hier niet bij de coronacheck zelf, maar vooral op het voorkomen dat er extra toeschouwers mee de zaal in komen.

De controles zullen ook nu plaatsvinden bij de ingang van de hal. We willen jullie daarom vragen alleen nog de zij-ingang van de sporthal te gebruiken en niet via de kantine binnen te komen.